De bijenweide wordt gereed gemaakt voor bijenseizoen

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging gaat op 18 en 19 maart de bijenweide bij haar bijenstal aan de Voorsterweg verder gereed maken voor het komende seizoen. Aan de straatkantzijde van de bijenweide komt de heer Leeflang met twee grote Belgische paarden de grond omploegen en daarna eggen. Vervolgens wordt de grond onder de fruitbomen ingezaaid met gras en witte klaver en andere boomsoorten.

Uiteindelijk moet dit deel uitgroeien tot een bloemrijk grasland dat één maal per jaar afgemaaid zal worden en afgevoerd. Na verloop van een paar jaren, moet het een fraai bloemrijk terrein geworden zijn. Het omgeploegde deel wordt zodanig ingezaaid met insectenvriendelijke zaden op een dusdanige manier dat de ingang naat het dorp het hele zomerseizoen een kleurrijke entree is. De imkervereniging is blij met alle hulp, er is voldoende materiaal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.