Brummense vrouw overloopt inbrekers

BRUMMEN – Vrijdagavond hebben twee onbekenden geprobeerd in te breken in een woning aan de Voorsterweg in Brummen. Zij sloegen op de vlucht toen de bewoonster onverwachts thuiskwam en de inbrekers in haar tuin aantrof.

De vrouw ontdekte zaterdagochtend pas dat de twee onbekenden die zij vrijdagavond in haar tuin aantrof ook forse schade hadden aangericht aan een raamkozijn, dat men had proberen open te breken. Na deze ontdekking alarmeerde zij de politie.
De vrouw heeft één inbreker goed gezien, dit was een blanke jongeman van ongeveer 18 jaar met bruin krullend haar. Hij droeg een donkere trui met capuchon en een donkere, wijde broek. De andere persoon was iets langer en droeg een wijde zwarte broek. De politie heeft zowel een sporenonderzoek als een buurtonderzoek ingesteld.

De politie benadrukt dat het belangrijk is om altijd meteen via 112 de politie te bellen als mensen onbekenden op hun terrein aantreffen die op de vlucht slaan. Ongeacht of er schade aan de woning is aangericht. Alleen dan kan de politie meteen ter plaatse zoeken naar deze personen. Ook kan in sommige gevallen een Burgernetactie worden ingesteld om andere buurtgenoten te waarschuwen dat er verdachte personen in de wijk zijn gesignaleerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.