Home / Laag-Soeren / Karate stageweekend succesvol

Karate stageweekend succesvol

LAAG-SOEREN – Karate Club Eerbeek heeft samen met SKVA Amstelveen en JKS Karate Nederland, enkele goed bezochte Karate stagedagen georganiseerd. Op uitnodiging was Scott Langley Sensei (5e) dan aanwezig. Scott Sensei is de eerste westerse leerling die de 4-jarige instructeurs opleiding van JKS Japan heeft behaald.

De manier van lesgeven was op zeer basische maar verfijnde wijze maar zeker een hoog niveau voor jong en oud. De groepen waren gesplitst, de 1e sessie tot 16 jaar en lager banders was voornamelijk toegewijd aan je goede basis houdingen, juiste technieken geen energieverspilling. De 2e sessie was voor 16 jaar en ouder en hogere banders. Hier ging het over werken vanuit je hara/ tandem (onderbuik / heup-bekken) en dynamische bewegingen. Kracht vanuit je heup en innerlijke centrum. Ook de soeplessen vanuit je spieren en gewrichten. A met al waren de sessies goed en met een zeer tevreden gevoel is men huiswaarts gegaan.

In verband met de hoeveelheid aanmeldingen kon de Dojo van KCE de mensen niet onderbrengen en hebben ze gebruik mogen maken van de sporthal van ’t Sprengenhus te Laag-Soeren, die perfect was voor deze gelegenheid. Ook de mensen uit Duitsland, Polen en België vonden dit ook en wilden graag een volgende keer zeker terug komen.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.