Kalezic traint jeugd Erica’76

DIEREN – Vrijdagavond was het eindelijk zover voor de Erica’76-pupillen die afgelopen najaar hadden deelgenomen aan de speciale techniektrainingen van de voetbalschool van de paars-witten uit Dieren. Niemand minder dan de succesvolle hoofdtrainer van de Doetinchemse eredivionist De Graafschap, Darije Kalezic, en Martijn Meerdink oud-speler van AZ, Groningen, De Graafschap en eenmalig international, waren te gast op sportpark Het Nieuwland.

Deze training voor F-, E- en D-spelers stond gepland voor het najaar, maar vanwege slechte weersomstandigheden was het veld toen onbespeelbaar. Dus besloot de organisatie die afgelaste training enkele weken voor de voorjaareditie in te plannen. Door de goede contacten en het convenant dat Erica’76 met De Graafschap heeft, lukte het de organisatie om Kalezic en Meerdink naar Dieren te halen.

Niet alleen de kinderen en de eigen Erica’76-trainers waren trots en staken veel op van de woorden en oefeningen van Darije en Martijn. Ook Darije en Martijn toonden hun blijk van waardering voor de wijze waarop de Dierense amateurvereniging deze voetbalschool met een groep enthousiaste vrijwilligers heeft opgezet en zagen met eigen ogen dat er ook het nodige talent op de Dierense velden loopt.
Uiteraard ontbrak na afloop de groepsfoto en het uitdelen van handtekeningen aan de kinderen niet.

Getuige het feit dat voor de voorjaarseditie nu al ruim 60 Erica’76-pupillen zich hebben aangemeld, terwijl de eerste training pas 1 april start, geeft aan dat de interne voetbalschool enorm leeft bij de Dierense 2e klasser en haar leden. Gedurende de acht voorjaarstrainingen in de maanden april en mei zullen er nog enkele (oud) profvoetballers/trainers bij de voetbalschool te bewonderen zijn.
 

Meer foto's