Voetbalspelen bij DVOV

VELP – Tijdens de voorjaarsvakantie hield voetbalvereniging DVOV in Velp een geslaagde voetbalspelenmiddag voor de pupillen. Ruim vijftig kinderen namen hieraan deel, verdeeld in zes teams van zes tot negen spelers. Er stonden zes spelen voor hen klaar, waaronder Chinees voetbal, pilonschieten, lijnvoetbal en een aanval- en verdedigingsspel. De teams konden zich daarnaast bekwamen in het penaltyschieten. De tien kinderen die drie of vier keer scoorden, mochten aan het eind van de middag uitkomen in de finale. De penaltybokaal ging naar Martijn van Leeuwen. Halverwege de middag werd ineens een nieuw onderdeel aangekondigd: konijn schieten. Tim Jansen, Olaf Jonkman en Niet Krul liepen beurtelings als konijn verkleed door de vuurlinie van ballen. Per team kon 1,5 minuut met dertig ballen op het konijn geschoten worden. De spelers van Ajax wonnen de beker: zij raakten maar liefst dertien keer. PSV werd met tien rake ballen tweede.