Jeff Irving succesvol bij NK turnen

DOESBURG – De eerste wedstrijd van het NK Turnen werd dit jaar gehouden op 6 maart in Winsterswijk. In die kwartfinale werd Jeff Irving uit Doesburg tweede. Over een maand volgt nog een kwartfinale, in mei de halve finale en dan op 4 en 5 juni de finale. Maar voorlopig moet die natuurlijk eerst nog worden gehaald. Met 6975 punten zat Jeff in Winterswijk maar 115 punt onder de nummer 1.

Jeff (op de foto in het midden) is 17 jaar, zit op het Rhedens in Dieren, waar hij dit jaar examen Mavo doet. Hij turnt sinds vijf jaar bij vereniging Ypsilon in Doetinchem. Daarvoor zat hij vanaf zijn achtste bij Unitas te Doesburg. Op dit moment turnt hij minimaal negen uur per week.
Jeff Irving turnt in de tweede divisie, niveau 5. Hij heeft drie jaar geleden in de finale gestaan en werd toen zevende van Nederland. Hij turnde toen in de derde divisie. Scoor je goed in de finale, dan moet je een divisie hoger gaan turnen. Nu is het dan zover dat het er op lijkt dat de finale dit jaar weer in zicht is.
De heren turnen alleen de zeskamp: ringen, rek, vloer, voltige/paard, brug en een sprongoefening. Bij een gemiddelde van 12 punten per oefening lig je goed op koers voor de finaleplek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.