Vertrekkende Gelderse Statenleden onderscheiden

ARNHEM – Commissaris van de Koningin in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft de vertrekkende Statenleden als blijvend aandenken en dank voor hun inzet de Statenpenning overhandigd. Een aantal van hen spelde hij de versierselen behorend bij een Koninklijke onderscheiding op.

Cornielje had voor allen een persoonlijk woord waarbij hij vooral teruggreep op opgedane ervaringen tijdens de Statenperiode. Vooral het harde werken van de Statenleden en hun niet aflatende inzet werden door hem geroemd. Hij bleef ook stilstaan bij het feit dat de partijen de afgelopen jaren op een collegiale manier met elkaar zijn omgegaan, ook in tijden dat de politieke verschillen groot waren. Dat toont volgens Cornielje het respect voor elkaars achtergrond en standpunten.

Zeven leden van Provinciale Staten werden extra onderscheiden vanwege hun grote staat van dienst. Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: Jan Wijnia (GroenLinks). Ben Banning (CDA), Wim Spinhoven (PvdA), John van Meeteren (CDA) en Jan Markink (VVD).
Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden Jan Haijtink (CDA) en Ria Aartsen (CDA) benoemd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.