Fred de Graaf informateur in Gelderland

ARNHEM – Apeldoorns burgemeester mr. Fred de Graaf gaat onderzoeken welke partijen in Gelderland tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen en een stabiele coalitie kunnen vormen. Dat moet binnen enkele weken kunnen lukken.

Conny Bieze, fractievoorzitter van de VVD die met 11 zetels de grootste partij is geworden, maakte dat dinsdag bekend. De Graaf gaat snel aan de slag met het voeren van gesprekken.

Naast het onderzoek van de informateur gaat Conny Bieze zelf aan de slag om in openbare bijeenkomsten met de fractievoorzitters van de andere partijen vooral de procedurele kanten van het Statenwerk in beeld te brengen. Vergaderfrequentie, vergaderdagen, het al dan niet instellen van commissies, etc. komen daarbij aan bod.
Deze openbare bijeenkomsten zijn gepland op de vrijdagen 11, 18 en 25 maart vanaf 16.00 uur in de Wijsmanzaal van het Huis der Provincie.
Volgens Bieze moet het mogelijk zijn om op 13 april de onderhandelingen te hebben afgerond.