Gezellige boerenklucht bij BAZO

HOOILAND – Jalving & Jalving was de titel van de boerenklucht die de toneelgroep van de buurtvereniging BAZO met veel succes voor het voetlicht bracht in gebouw Samuel in de buurtschap Hooiland. Twee keer was er in het afgelopen weekend een volle zaal en komende vrijdag en zaterdag zijn de voorstellingen ook uitverkocht. Het was weer een echte boerenklucht, grotendeels in het dialect, waar het publiek gek op is.

Voorzitter Bart Dekker vertelde dat de toneelgroep nu al twintig jaar voorstellingen verzorgt voor de BAZO. Het succes is mede te danken aan Riet Barkel, die de regie heeft. Dekker was erg blij met de grote belangstelling, maar men gaat het aantal voorstellingen niet uitbreiden.

Het toneelstuk was dit keer weer een echte ouderwetse boerenklucht van Herman van der A, in drie bedrijven over twee zuinige boertjes Jalving (Roelie Veldhuis en Henk Aarsen) die niks moeten hebben van luxe. Het kost allemaal geld. Zij krijgen een erfenis (gronden) van hun overleden broer, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zij moeten de drie dochters Joke, Anita en Ina (Mimi van de Anker, Fenny Verbeck en Liesbeth Uding) en de bedrijfsleider Willem (Martin Veldhuis) wel in huis nemen. Dit geeft nogal problemen bij de broers. Er komt een maatschappelijk werkster(Reinie Nikkels) over de vloer die een oplossing zoekt voor de problemen. Nicht Joke wordt verliefd op makelaar Arend de Jong. Deze rol werd prima gespeeld door Freek Harmsen die pas kort geleden gevraagd werd om in te vallen. Rob Janssen was de huisknecht en Betsie Bouwmeester de winkelier.

Schrijver van der A had allerlei verwikkelingen bedacht met de broers die het niet gemakkelijk hebben met al die onverwachte gasten in huis. De norse, zuinige, maar vooral hebberige broers willen graag meewerken als er wat te verdienen valt.
Voorzitter Dekker had na afloop veel waardering voor het prima spel van de toneelgroep en bood alleen een bloemetje aan – foto Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.