K13 sluit na 27 jaar de deuren

VELP – Nadat dinsdag in de raadsvergadering duidelijk werd dat de gemeente Rheden geen 25.000 uittrekt voor een technicus voor K13 in Velp, trok het kunsthuis de stekkers eruit. Vanaf 1 september komt er geen nieuwe programmering meer; een aantal afspraken met beeldende kunstprojecten staan al vast en gaan nog wel door.

“Voor de verdere afhandeling zorgt het bestuur”, aldus directeur Nicolette van der Wal. De stekker is er nu definitief uit, er komen geen acties meer, de deuren gaan dicht. “Het is een klap in het gezicht voor alle vrijwilligers, het publiek en de geldschieters. Zij zijn geschokt en teleurgesteld, maar de stekker was er al uit door het draineren en het nog geen cultuurnota hebben vanuit de gemeente. Onze organisatie is langzaam geliquideerd”, aldus Van der Wal.
De PvdA van Rheden zag in dat wanneer K13 geen geld zou krijgen voor een technicus, de deuren zouden sluiten. Tot nu toe betaalde de gemeente Arnhem de technicus, maar bij de bezuinigingen is deze subsidie gesneuveld. Het is al een jaar bekend dat de gemeente Arnhem stopt met het betalen van de technicus. Van der Wal: “Het voorstel aan de raad was dan ook om de periode te overbruggen tot er meer duidelijkheid zou zijn over het cultuurbedrijf waar de gemeente nu mee bezig is. Want een theater zonder technicus is als een garage zonder monteur”. Toch komt er vanuit de politiek geen geld voor een politicus. “En dan houdt het op”, zegt de directeur van K13.
“We hebben al zoveel geprobeerd; verschillende acties, maar dat is allemaal niet gelukt. We lopen hartstikke goed, er is veel publieke belangstelling, maar er is geen geld meer voor een technicus. Acties leveren niets meer op, want die bieden geen perspectief meer en ontvangen ook geen waardering. De dynamiek is eruit”, aldus Van der Wal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.