Innoforte schrijft brieven om Casa Intermezzo te redden

VELP  – Zoals het er nu naar uitziet, dreigt Casa Intermezzo (tijdelijk onderkomen van diverse zorginstellingen van Innoforte) in augustus haar deuren te sluiten. Innoforte doet er alles aan om dit te voorkomen.

“In een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzoek ik het ministerie mee te kijken naar deze zaak. Ik wil weten wat de mogelijkheden zijn omdat het toch om een kwetsbare groep mensen gaat”, aldus Ed Cools, bestuurslid van Innoforte. “Ik begrijp de gemeente wel”. De gemeente wil dat Casa intermezzo in augustus sluit, volgens afspraak. “Maar dit specifieke geval heeft een zwaarwegend belang; het welzijn van een kwetsbare groep ouderen”, aldus Cools.
Niet alleen het bestuur van Innoforte maakt zich zorgen; ook de cliëntenraad van het Lorentzhuis bekommert zich om de ouderen en heeft een brief naar B & W van Rheden geschreven. Het Lorentzhuis wordt binnenkort verbouwd en dat is nodig, stelt de cliëntenraad in haar brief omdat het gebouw gedateerd is, gevaar oplevert en slecht functioneel werkt. ‘De beslissing treft de bewoners van dit huis, een groep die kwetsbaar is, waarbij overlast en hinder tijdens de overgang naar een nieuwe woonvoorziening tot een minimum beperkt moet worden. Uitstel van deze nieuwbouw als gevolg van het ontbreken van een tijdelijke woonvoorziening zou kunnen betekenen dat de ouderenzorg in Velp in de knoei komt”, aldus de cliëntenraad. De cliëntenraad hoopt dat er in onderling overleg een oplossing gevonden zal worden in de vorm van een veilig en rustig nestplekje in Casa Intermezzo.
Tegen het besluit van de gemeente om Casa intermezzo in augustus te sluiten, kan nog worden ingegaan tot 24 maart
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.