Verbouwing school en dorpshuis De Bongerd gestart

HOOG-KEPPEL – De verbouwing van het Dorpshuis in Hoog-Keppel is maandag van start gegaan. In totaal drie maanden komt er 100 vierkante meters gemeenschapsruimte bij.

Sinds de zomer van 2009 huisvest de Bongerd niet alleen de gelijknamige school, maar ook het Dorpshuis. Destijds is het gebouw al eens gerenoveerd en verbouwd, door leerkrachten, ouders en inwoners van Hoog- en Laag-Keppel, zodat het ook geschikt werd als Dorpshuis.
Bij deze tweede verbouwing wordt onder andere een extra multifunctionele (toneel)ruimte en een extra vergaderruimte bij. Ook een nieuwe entree, extra buitenverlichting en een akoestisch plafond worden gerealiseerd. Ten slotte wordt ook het speelplein opnieuw ingericht. De bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemersbedrijf. Daarna gaan wederom de leerkrachten, ouders en inwoners van de dorpen aan de slag.
De verbouwing van de Bongerd gaat bijna 130.000 euro kosten. Subsidies van de provincie Gelderland en de gemeente Bronckhorst voorzien in 62,5 procent van de kosten. De overige 37,5 procent moet door de Stichting Dorpshuis Keppel, eigenaar en exploitant van het gebouw, worden bijeengebracht. Dit doet het bestuur onder andere door externe financiering en wervings- en sponsoractiviteiten. Zo wordt in april dit jaar de kinderinzameling Bag2School gehouden en doen de leerlingen in juni mee aan de Keppelrun Sponsorloop.

De uitbreiding van de Bongerd biedt niet alleen mogelijkheden voor extra gebruikers en grotere groepen. Het zorgt ook voor betere mogelijkheden om, in samenwerking met de Dorpsraad en de Bongerd, activiteiten te organiseren die de leefbaarheid in de dorpen verbeteren. Het blijkt dat er veel belangstelling is voor ruimte in het Dorpshuis. In 2010 is het de zaal 122 dagdelen verhuurd, naast het reguliere gebruik door de vaste huurders.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.