Honderd jaar!

VELP – Mevrouw van der Meijden uit Velp vierde zaterdag haar honderdste verjaardag. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum bracht burgemeester Petra van Wingerden haar een bezoek.

Mevrouw van der Meijden is een geboren en getogen Velpse. Op 5 maart 1911 kwam zij hier ter wereld als derde in een gezin met negen kinderen. Mevrouw rondde de Mulo af en werkte een tijdje op kantoor, maar besloot toch liever de verpleging in te gaan. Zo kwam ze terecht in het Diaconessenhuis in Arnhem. Daarna werkte Mevrouw van der Meijden in Oosterwolde, maar keerde tot haar pensioen terug als receptioniste van het Diaconessenhuis.
In haar vrije tijd ging Mevrouw van der Meijden graag op wandelvakantie naar Oostenrijk of Zwitserland. Daarnaast borduurde ze graag. Haar nichtjes kennen haar als een zorgzame tante, die met Kerst altijd een hoop cadeaus meenam. Mevrouw van der Meijden woonde tot haar 98e zelfstandig in een aanleunwoning in Velp. Sinds twee jaar woont ze in de Biesdel, dicht bij haar zus, bij wie ze graag de middagen doorbrengt – foto Marc Pluim