Dialect Top 20 2010 bij Radio Voorst

EERBEEK / VOORST – Maart is de dialectmaand van het jaar, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de streektaal. Ook bij Radio Voorst staat de streektaal deze maand in het zonnetje. Henny Smit en Martien Kobussen presenteren wekelijks programma’s in de streektaal. In het dialectprogramma Mo’j is luusteren op zaterdag 12 maart is de Dialect Top 20 2010 te beluisteren. Presentator Martien Kobussen heeft een serie leuke dialectliedjes geselecteerd en die aan een aantal liefhebbers van liedjes in de streektaal voorgelegd. Zij hebben hieruit een keuze gemaakt. Deze Top 20 met bekende en enkele bekende artiesten is weer te beluisteren met onder meer Boh Foi Toch, Normaal, De Barkel Vrouwluu, Brook Duo, Oosterhuuzens Dialectkoor, de Grolse Hofzangers en de Spitfires. Het is voor de trouwe luisteraars van Mo’j is luusteren altijd weer spannend wie er op nummer 1 staat. De liedjes worden afgewisseld met verhaaltjes en recepten van Dini Timmerman. Ook is weerman Mark Wolvenne te beluisteren. Er is ook een voordracht van De Wierdense Revue.
De Dialect Top 20 2010 is zaterdag 12 maart te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur. Een herhaling is er op maandag en woensdag. Mo’j is luusteren wordt bij RTV Veluwezoom uitgezonden op 16 maart om 20.00 uur.