In Giesbeek wordt gebouwd voor senioren

GIESBEEK – In Giesbeek is de bouw gestart van 25 huurappartementen, speciaal voor vitale ouderen. Het nieuwe woongebouw met drie woonlagen verrijst in de groene uitbreidingswijk Riesweerd II, aan de straat Steenoven. De bouw geeft inwoners van Giesbeek en omgeving de mogelijkheid zelfstandig en comfortabel in de eigen omgeving te blijven wonen, ook als men ouder wordt. Begin volgend jaar zijn ze klaar.

 

De nieuwbouw is een samenwerkingsproject tussen ontwikkelaar/bouwer Veluwezoom Verkerk uit Zevenaar en de landelijke woningcorporatie Habion, specialist in ouderenhuisvesting. Het nieuwe woongebouw wordt eigendom van Habion. Door vanaf de voorbereidingsfase samen te werken, kan Habion haar expertise in woonvormen voor ouderen inzetten. Zo ontstaat een fraai appartementencomplex, dat volledig voldoet aan de eigentijdse woonwensen van vitale senioren. De gelijkvloerse appartementen zijn in hun ontwerp, inrichting en het gebruik van materialen geheel toegespitst op zolang mogelijk zelfstandig en veilig wonen. De nieuwbouw biedt daarmee een bijzondere en welkome aanvulling op het aanbod in Giesbeek.

“Er is nog een flink tekort aan goede en geschikte woningen voor ouderen in ons land”, aldus Peter Boerenfijn, directeur van Habion. “Habion werkt dan ook hard aan een groter en divers aanbod.”
De huurappartementen liggen in een prettige omgeving, op steenworp afstand van de groene IJsseldijk en niet ver van winkels en andere voorzieningen in het rustieke Giesbeek. De bouw vormt onderdeel van de laatste fase van het kleinschalige uitbreidingsplan Riesweerd II.

Het woongebouw biedt twee typen driekamerappartementen: 12 met een oppervlakte van 94 m2 en 13 met een oppervlakte van 79 m2, verdeeld over drie woonlagen. Alle woningen hebben een terras of balkon en een eigen berging, zowel in het appartement als op de begane grond. De ruime gemeenschappelijke entree met lift komt in de hoek van het L-vormig gebouw. Rondom het gebouw komt ruime parkeergelegenheid in een parkachtige omgeving.
De appartementen voldoen aan de eisen van het landelijke kwaliteitskeurmerk WoonKeur wat garanties biedt voor toegankelijkheid, veiligheid en gebruiksgemak. “Gelijkvloers, brede doorgangen, een ruime lift, veilige materialen, grotere badkamers en automatisch openende entreedeuren. Dat zijn voorbeelden van zaken die extra prettig worden als je ouder wordt. Habion investeert daar extra in bij deze appartementen”, aldus Peter Boerenfijn, “Zo kunnen we comfortabele appartementen bouwen én toch de huurprijs betaalbaar houden.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.