Kleurrijk carnaval in Klarenbeek

KLARENBEEK – Carnavalsvereniging De Neutenkrakers uit Klarenbeek heeft weer een mooi carnaval beleefd. Er wordt terugkeken op een geweldig weekend met een kinder- en jeugdcarnaval, een grote optocht en twee geslaagde carnavalsavonden.

Het carnavalsfeest begon vrijdagmiddag met het kindercarnaval. 115 kinderen kwamen naar dit kinderfeest, waar flink werd gefeest en waar ook veel te doen was. De kinderen konden in de polonaise meelopen en dansen. Maar er werden ook cakejes versiert, blikken gegooid, schilderijen en maskers gemaakt. Voor het eerst werd er dit jaar jeugdcarnaval georganiseerd. Deze Carnaval-Kegel-Cola-Disco was er voor de jeugd tot en met 14 jaar. Hier kwamen ongeveer 75 acht-plussers op af en gingen lekker los met de feestmuziek. Het was een echte disco-avond, maar ook het kegelen was erg populair. Een activiteit die zeker volgend herhaald gaat worden.

Zaterdag was er weer de grote optocht door Klarenbeek! Met 92 inschrijvingen en meer dan 1000 deelnemers was het een grote stoet een praalwagens en loopgroepen. Veel nieuwe deelnemers werden er dit jaar verwelkomd. Opvallend was de grote deelname aan jeugd. De thema’s wisselde van "de middeleeuwen" tot "astronauten" Van "prinsenwagens tot "robots" en van loopgroepen van 50 personen tot de individueel. Veel variatie en plezier was er voor het publiek te zien. Het plezier van de deelnemers straalde er van af. Er werd veel contact gezocht met het publiek waardoor je als kijker erg betrokken werd bij het carnavalsfeest. Er kwamen veel actuele onderwerpen als Benidorm Basters, de TV Kantine en de de voice of "L"olland voorbij. De draak van CV de Nachtbrakers krulde zich mooi tussen het publiek door.

Ook dit jaar was het voor de jury weer een zware dobber. Maar uiteindelijk waren er de volgende uitslagen: Grote praalwagens CV Flusch met Recept uit eigen keuken, Kleine praalwagens CV De Nachtbrakers met China, Grote loopgroepen tot en met 4 personen CV de Lelijke eendjes met Robot Ducks. De best versierde tuin ging dit jaar wederom naar de familie Timmermans-Reusken-Buiting aan de molenweg. Daar werden de bloementjes letterlijk en figuurlijk buiten gezet.

Zaterdag avond is een populaire avond. Door het plaatsen van een feesttent waren er 2000 bezoekers naar Het Krakershol gekomen. Met medewerking van Drive Inn Magnus, die al jaren zorgt voor de beste feestmuziek, ging iedereen volop feesten. Magnus weet een grote menigte aan de gang te krijgen. De hele avond werden er foto’s getoond van de feestende bezoekers en van de deelnemers van de optocht. Deze foto’s zijn te zien op www.cvdeneutenkrakers.nl. Tijdens de avond was ook André Pronk te gast. Al jaren wordt de zondagavond gezien als een van de gezelligste carnavalsavonden. En dat was het ook dit jaar weer. Drive inn Magnus gaf de mogelijkheid om veel verzoek-feestnummers te draaien. Daardoor was het een groot feest in de feestzaal. Het ging tot laat in de avond door.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.