Carnavalsoptochten

REGIO – In verschillende dorpen in de regio trokken in het weekend bonte carnavalsoptochten door de straten: Klarenbeek op zaterdag, Angerlo, Dieren, Eerbeek, Giesbeek, Rheden en Velp op zondag. Veel lokale thema’s werden uitgebeeld of op de hak genomen. De bejaarde ‘Basterds’, varianten op het tv-programma Benidorm Basterds, waren veelvuldig aanwezig. In Giesbeek was de nieuwe Giese kerktoren een favoriet onderwerp dat verschillende keren terugkwam. In Dieren minder lokale onderwerpen, maar wel mooie uitdossingen, praalwagens en thema’s. In Rheden maakte de uitbeelding van de tv-shows rond Rhederoord en de Roskam indruk op de kijkers. En dat alles overgoten met een heerlijke voorjaarszon. Het waren gedroomde omstandigheden en het publiek was dan ook massaal op de been om de optochten te bekijken.
 

Meer foto's