Meer OZB ondanks lagere WOZ-waarde

REGIO – In bijna 90 procent van de gemeenten gaan eigen woningbezitters meer OZB betalen, ondanks de gedaalde WOZ waarde van woningen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de gemeentelijke woonlasten van Verenigd Eigen Huis.

Brummen en Rheden staan in de top vijf van Gelderland stijgers totale woonlast meerpersoonshuishoudens. Mensen in Brummen betaalde vorig jaar gemiddeld 752 euro aan woonlast; dit jaar is dat gestegen naar 834 euro; een stijging van 10,8 procent. De mensen in Rheden betaalden vorig jaar nog 599 euro, dit jaar 644 euro; een stijging van 7,5 procent.

Rheden staat ook in de top vijf van grootste stijgers in de afvalstoffenheffing in de meerpersoonshuishoudens. Vorig jaar werd er nog gemiddeld 176 euro betaald aan afvalstoffenheffing, dit jaar 194 euro; dat is een stijging van 9,8 procent.
Brummen en Rheden staan allebei weer hoog in de lijst bij het rioolrecht. In bBrummen betaalde men vorig jaar 303 euro, dit jaar 382 euro; dat is een stijging van 26,2 procent. In Rheden betaalde men vorig jaar 170 euro, dit jaar 197; een stijging van 16,3 procent.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.