12.000 Extra woningen in Gelderland ge|isoleerd

REGIO – Het overgrote deel van de Gelderse gemeenten doet mee aan de provinciale woningisolatieregeling met klinkende namen als ‘Voorst pakt je woning in" of eenvoudigweg "Isolatie woningen 2011 Zevenaar." Net zo simpel als de naam is de de regeling zelf.

En dat zo weleens het succes van deze regeling kunnen zijn. Gericht op een specifieke type woning, een vast bedrag voor iedere huiseigenaar: 500 euro in combinatie met actieve gemeenten die de regeling ‘verkopen’.

Sinds 1 maart gaan kunnen in 36 gemeenten eigenaren van woningen van voor 1980, tot WOZ- waarde 350.000 euro maximaal 500 euro subside krijgen voor isolatie van de ‘schil’ van de woning. Dit zijn de gemeenten Aalten, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Beuningen, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doesburg, Druten, Elburg, Epe, Ermelo, Groesbeek, Harderwijk, Hattem, Heerde, Heumen, Lingewaal, Lochem, Maasdriel, Millingen aan de Rijn, Montferland, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijkerk, Nijmegen, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude Ijsselstreek, Putten, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Scherpenzeel, Tiel, Ubbergen, Voorst, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen.

Voor een aantal gemeenten betekent deze subsidie dit dat ze op de ingeslagen weg door kunnen gaan. Zij deden vorig jaar ook al mee met de regeling. Gezien de grote belangstelling besloten Gedeputeerde Staten vorige week nog eens extra geld beschikbaar te stellen. Hierdoor kunnen gemeenten die in de eerste ronde buiten de boot vielen zoals Winterswijk alsnog meedoen met de regeling.

De lokale ondernemers, veel bouwbedrijven blijken ook van de provinciale regeling te profiteren. Juist zij worden ingeschakeld om de werkzaamheden uit te voeren. De subsidie dekt een deel van de kosten. Sommige gemeenten koppelen de provinciale regeling aan andere regelingen of een eigen regeling. In andere gemeenten betalen de eigenaren de rest zelf. Daarmee geeft de regeling ook een impuls aan de lokale economie. Een mooi voorbeeld van de groene economie. Het isoleren van de woning biedt veel voordelen; direct lagere maandlasten, meer wooncomfort en het beperken van CO2-uitstoot.

Het totale budget voor deze regeling komt nu op 5,6 miljoen euro . De maatregel is een onderdeel van het klimaatprogramma Aanpakken en Aanpassen. In totaal worden met dit budget ruim 12.000 woningen beter geïsoleerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.