Huurwoningen in prijsklasse voor middeninkomens

REGIO – Woningcorporaties Sprengenland en Goed Wonen Twello hebben besloten dat mensen met een inkomen tussen de 33.614 en 43.000 euro in aanmerking komen voor huurwoningen in de prijsklasse vanaf 554,76 euro. Dit naar aanleiding van een richtlijn vanuit het Rijk, die bepaalt dat vrijkomende huurwoningen enkel mogen worden toegewezen aan huishoudens met een lager inkomen. De beide woningcorporaties vinden echter dat zij ook de taak hebben mensen met een middeninkomen te huisvesten. ‘Door de hoge koopprijzen en terughoudende hypotheekverstrekkers komen zij nauwelijks aan een woning. Onze maatregel zorgt ervoor dat er ook voor deze groep voldoende, betaalbaar aanbod is’. Huishoudens met een hoger inkomen kunnen terecht voor woningen in de duurdere huursector.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.