Jeugd kan nu ook een lintje krijgen

DE STEEG – Raadslid Willem Kruithof is blij dat de gemeenteraad van Rheden 1 maart unaniem heeft ingestemd met het initiatiefvoorstel van de CDA-Fractie om jeugdlintjes in te voeren. De Rhedense Kanjer gaat het lintje heten.

De jeugdlintjes worden ingevoerd indien sprake is van zich belangenloos inzetten voor inwoners van de gemeente; bijvoorbeeld door langdurig andere mensen te helpen of een bijzondere prestatie te leveren. Een jury zal bestaan uit personen die op één of andere wijze werkzaam zijn met kinderen.
Het CDA Rheden is van mening dat jongeren te vaak met overlast worden geassocieerd. “Maar de jeugd is de toekomst van Rheden en verdient ten volle onze aandacht. Veruit de meeste jongeren zijn juist positief ingesteld, zetten zich actief in voor de Rhedense samenleving en dat willen wij graag met de invoering van een jeugdlintje stimuleren”, aldus Kruithof. ”
De uitreiking van de Kinderlintjes vindt op dezelfde dag plaats als de reguliere Lintjesregen. In 2011 wordt gestart met het uitreiken van de Rhedense Kanjes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.