Jubileumuitvoering negentigjarig Sparta

BRUMMEN – Gymnastiekvereniging Sparta in Brummen viert dit jaar haar negentigste verjaardag. Om dit te vieren wordt op zondag 6 maart een grote uitvoering gehouden in de Hanzehal in Zutphen. Deze heeft het thema Sprookjes.

In 1921 is de gymnastiekvereniging opgericht. Dat eerste jaar was er alleen een herenafdeling, maar al snel konden ook de dames bij Sparta terecht. Momenteel zijn de dames en meisjes goed vertegenwoordigd bij de vereniging, zij vormen het grootste deel van de leden. De vereniging heeft een breed aanbod voor alle leeftijden, variërend van peuter-oudergym, kleutergym, sportfit 50+ tot een turnselectie. Sinds kort zijn er jazzdance groepen voor de jeugd, die voorzien in een grote behoefte. Er is veel belangstelling voor, met name onder jonge kinderen. Sinds januari 2009, toen de nieuwe sportzaal bij het zwembad in gebruik genomen werd, heeft Sparta weer een mooi onderkomen. Zo kon er vorig jaar voor het eerst, in samenwerking met Vereniging K&V uit Eerbeek, een officiële regionale turnwedstrijd worden georganiseerd, iets dat eerder door ruimtegebrek niet mogelijk was.

Het negentigjarig jubileum wordt zondag 6 maart gevierd met een mooie uitvoering in de Hanzehal. Het thema is sprookjes. De verschillende gym- en jazzgroepen laten deze middag zien wat ze kunnen. Er is de afgelopen maanden hard geoefend, zodat iedereen zijn beste beentje voor kan zetten. Iedereen doet ook mee: van de peutergym tot de jongvolwassenen. Ook staat een vrolijk optreden van de Dwots Jumpers op het programma. De uitvoering begint om 14.00 uur. In de pauze wordt een verloting gehouden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Zwembad Rhienderoord en kosten 3,50 euro.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.