De Poort met potgrond langs de deur

LOENEN – Op zaterdag 5 maart is het weer zover. Dan gaan de kinderen en de ouders van basisschool de Poort in Loenen weer langs de deuren met potgrond.

Iedereen zit na deze lange winterperiode te wachten totdat de lente weer begint en we allemaal weer naar buiten kunnen. En wat is er dan mooier dan lekker in je tuin aan het werk gaan met verse aarde om alle planten te voorzien van de juiste voedingsstoffen? Vandaar dat basisschool de Poort langs de deuren gaat om heel Loenen van potgrond te voorzien.
Al jaren wordt deze actie gehouden voor de school. Vroeger kostte het de ouders twee zaterdagen werk; één zaterdag om alle potgrond in zakken te stoppen en een zaterdag om langs de huizen te venten. Tegenwoordig worden er kant en klare zakken verkocht voor het goede doel. Blom Bloemen en Planten, aan het Hameinde, draagt al jaren de school een warm hart toe en heeft een grote partij potgrond besteld die de school kan verkopen.
Alle aanhangwagens, vrachtwagens en kruiwagens worden zaterdag ingezet om weer een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Dit jaar gaat de opbrengst naar nieuwe speeltoestellen op het plein.
“Heeft u ons misgelopen of weet u dat u niet thuis bent op de dag dat wij langskomen en toch graag potgrond hebben? U kunt dan contact opnemen met Martin Bouwmeester op nummer: 06-10152210. De potgrond wordt dan de avond ervoor gebracht, of in de week erna. Wat u het beste uitkomt”, aldus een woordvoerder van de actie.