Woningen op locatie voormalige Woordhof in Hummelo

HUMMELO – De voormalige locatie van basisschool De Woordhof (Keppelseweg 30) in Hummelo is na de intrek van de school in een nieuw schoolgebouw buiten gebruik geraakt. De gemeente Bronckhorst is eigenaar van het terrein en wil er een aantal woningen realiseren.

B en W stemden dinsdag in met een nieuw ontwerpbestemmingsplan voor de locatie, die woningbouw mogelijk maakt.

Het geven van een passende invulling op de vrijgekomen schoollocatie met een woningsamenstelling die aansluit bij de plaatselijke behoefte past binnen de onlangs door de raad vastgestelde regionale Woonvisie. In verband met de verwachte bevolkingsdaling in de regio wordt het plan gefaseerd uitgevoerd. In eerste instantie worden acht woningen gerealiseerd (twee vrijstaande woningen aan de Keppelseweg en zes rijwoningen aan de Beatrixlaan). Als er op termijn ruimte in het woonprogramma ontstaat, kunnen aan de Groeneweg maximaal vier rij-, halfvrijstaande of vrijstaande woningen worden gebouwd. Tot die tijd wordt dit gedeelte ingericht en gebruikt als groenvoorziening en eventuele speelvoorziening.

Met de welstandscommissie is overeenstemming over de stedenbouwkundige invuling en het voorgestelde toekomstige welstandsbeleid. Gelijktijdig met de bestemmingsplanwijziging moet een procedure hogere geluidwaarde worden doorlopen omdat bij enkele woningen de voorkeurswaarde wordt overschreden. De maximaal toelaatbare grenswaarde wordt niet overschreden.

Archeologisch onderzoek wees uit dat er in het plangebied veel en waardevolle informatie aanwezig is over de ontstaansgeschiedenis van Hummelo. Deze waarden dienen te worden behouden. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een archeologische opgraving in gang gezet.
De plannen komen binnenkort ter inzage te liggen. De raad beslist voor de zomer over het voorstel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.