Op zoek naar Kunst & Kitch

LAAG-SOEREN – De foyer van ’t Sprengenhus in Laag-Soeren ging pas om 10.00 uur open, maar om 09.00 uur stond er al een aantal mensen te wachten tot de deuren opengingen voor de rommelmarkt van voetbalvereniging S.C.S. Een half uurtje later stonden er al zón 40 koopjesjagers.

“Sommige mensen stonden echt al lang te wachten; wij waren zelfs nog bezig om de laatste spulletjes naar binnen te brengen”, lacht Harrie Nieuwland van de werkgroep Algemene zaken van S.C.S. “Die mensen hopen echt op de hoofdprijs. Ze zijn op zoek naar Kunst en anderen zoeken juist Kitch. Toen we om 10.00 uur de deuren open deden renden vier mensen naar binnen en scanden meteen over alle tafels of dat antieke kunststuk ertussen lag”.
De rommelmarkt is druk bezocht en er is goed verkocht. Hoeveel de opbrengst is, wil Nieuwland niet zeggen. “Dat is niet van belang, maar we kunnen het leuk besteden. Het wordt vooral aan de jeugd besteedt; bijvoorbeeld aan oefendoeltjes of hesjes voor het trainen”. Deze inkomsten zijn belangrijk voor de vereniging omdat het geen eigen kantine heeft.
De rommelmarkt en overige activiteiten worden altijd georganiseerd door vrijwilligers. Nieuwland: “Dit jaar zijn er weer een hoop nieuwe vrijwilligers uit het dorp bijgekomen. Velen zijn nieuw in het dorp en willen zich ook in gaan zetten voor S.C.S. De vereniging is daar ontzettend blij mee”. – foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.