Diefstal geld en sieraden bij ouderen na babbeltrucs

EERBEEK – De politie heeft donderdag meldingen gekregen van oudere mensen die in hun woning bestolen zijn van geld en sieraden door een babbeltruc. Dit gebeurde aan de Boerhavelaan in Eerbeek en aan de Oude Rijksstraatweg in Twello.

In beide gevallen werden de bewoners in hun woning aan de praat gehouden door een onbekende vrouw, terwijl vermoedelijk een ander persoon in de woning het geld en sieraden wegneemt. In Eerbeek gebeurde dit donderdag 24 februari omstreeks 14:00 uur en in Twello op woensdag 23 februari omstreeks 15.00 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.