CDA Brummen wil instelling jeugdlintje De Brummense Bikkel

BRUMMEN – Bij de jaarlijkse lintjesregen, vlak voor Koninginnedag, ontvangen veel Nederlanders een onderscheiding omdat ze zich gedurende langere tijd hebben ingezet voor de samenleving. Jonge mensen komen daarvoor meestal niet in aanmerking. Het CDA in Brummen wil dat daar verandering in komt.

De jeugd wordt volgens het CDA te vaak negatief afgeschilderd en in verband gebracht met overlast. Met verreweg het grootste deel van de jeugd gaat het juist prima, stelt het CDA. Daarom heeft het CDA een initiatiefvoorstel ingediend om ook jongeren eens per jaar in het zonnetje te kunnen zetten. Het is de bedoeling dat scholen, verenigingen, wijkraden, buren, vrienden enzovoorts via een aanmeldingsformulier iemand kunnen voordragen. De onderscheiding zal De Brummense Bikkel genoemd worden. Een jury, benoemd door het college van B en W, moet de aanmeldingen beoordelen. De uitreiking van de Brummense Bikkels door de wethouder van jeugdbeleid zou kunnen plaatsvinden voor of na de jaarlijkse lintjesregen. Het initiatiefvoorstel wordt in het forum van 10 maart besproken.