Prinsen ontvangen sleutels

DE STEEG – Vanwege de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten een week eerder dan doorgaans, werden woensdag in het gemeentehuis van Rheden in De Steeg de sleutels van de verschillende dorpen overhandigd aan de prinsen van de erkende carnacalsverenigingen. Het werd weer een bonte avond, met een ‘officieel’ gedeelte, gezellige polonaises en een drankje na afloop.
Niet alleen ontvingen de prinsen van de Narrenkap, Leute-Bröyers, Bloaspiepkes, Heiknüüters, Nölers en Deurdauwers de sleutels, ook werden twee carnavalisten onderscheiden als Ridder in de Orde van de 7 Dorpen. Die eer viel te beurt aan Jan Hettelaar van de Nölers en aan Jaap Jacobs van de Deurdauwers. Zij hebben zich jarenlang in gezet voor het carnaval in de gemeente Rheden. De eerste drager van die orde is overigens voormalig burgemeester Ties Koek, die nog steeds jaarlijks een eregast tijdens de gemeentelijke avond is. Uiteraard was tout politiek Rheden aanwezig, al waren ze niet altijd makkelijk te herkennen achter rode neus of onder pruik of gek hoedje.
De hoogheden mogen de sleutels houden tot woensdag 9 maart.
 

Meer foto's