VVO viert 110-jarig jubileum

VELP – De Velpse voetbalvereniging VVO bestaat op 3 maart precies 110 jaar. Een officieel jubileum is het niet, maar VVO laat deze dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Met een ledenavond wordt op 3 maart gevierd dat in 1901 negen Velpse en Rozendaalse jongemannen besloten een voetbalclub op te richten.

VVO werd opgericht onder de naam Olympia; in 1908 werd het VVO omdat in de tweede klasse waar de club toen naar promoveerde al een Olympia uitkwam. Het bestuur besloot toen dat het Velpsche Voetbalvereniging Olympia (VVO) werd.
Journalist/schrijver en geboren Velpenaar John Jansen van Galen is te gast bij de jubileum-ledenavond op 3 maart. Hij houdt een voordracht onder de titel Nol Maatkamp, VVO en Velp in de vaart der volkeren. Maatkamp is een oud-lid dat vorig jaar overleed en naar wie het clubhuis zal worden vernoemd. Voorafgaand aan de voordracht onthullen wethouder Ronald Haverkamp van Rheden en burgemeester Jan Hendrik Klein Molenkamp van Rozendaal een bord op de gevel van het clubhuis met de tekst Nol Maatkamp clubhuis.
Anno 2011 staat VVO er goed voor. De club telt meer dan 500 leden, waarvan circa 300 jeugdleden. De hoogste jeugdelftallen spelen zonder uitzondering op een hoog niveau en de kans bestaat dat het eerste elftal dit seizoen zet naar de derde klasse. Het team van trainer Hans Liethof draait bovenin mee in de vierde klasse. Ook bestuurlijk bevindt VVO zich sinds enkele maanden in rustiger vaarwater. Een bestuur van elf leden probeert de club in alle opzichten nog beter op de rails te zetten.
Het 110-jarig bestaan wordt gevierd met een activiteitenweek en, later dit seizoen, een toernooi en een feestavond. Ook de reis die een groot aantal C- en D-spelers in april gaat maken, staat in het teken van het jubileum. De activiteitenweek begint zaterdag 26 februari en eindigt 3 maart. Onderdelen zijn gasttrainingen voor de jeugd door bekende oud-voetballers en trainers als Ronald Koeman en Edward Sturing. Tijdens een toermiddag voor de pupillen op woensdag 2 maart zijn de Vitesse-spelers Boban Rajkovic en Guram Kashia te gast.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.