CU wil vaker personentrein naar Velp

REGIO – ChristenUnie Tweede kamerlid Arie Slob bracht 22 februari en de kandidaat statenleden van de ChristenUnie een werkbezoek aan station Arnhem en Rheden. Ook het goederenvervoer over bestaand spoor kwam uitgebreid aan de orde. De halfuursverbinding met Velp en Rheden had ook de volle aandacht van de ChristenUnie politici. Reden voor hen om alvast een kwartiersdienst bij het Rhedense station op te hangen. “De dienstregeling hoeft niet meer bedacht te worden, alleen nog uitgevoerd”, aldus lijsttrekker Pieter Plug.
De politici lieten zich in Rheden informeren door RONA. “De ChristenUnie wil graag meer gegevens over geluid- en trillingoverlast, meten is weten, en daarmee kunnen we beter besluiten meten”, aldus Plug. “Wel lijkt het de ChristenUnie van groot belang dat reizigers vaker met de trein kunnen gaan van en naar Arnhem”. Dat scheelt auto’s en files.