Examenwerkstuk voor goed doel

VELP – Het maken van een profielwerkstuk voor hun eindexamen vonden ze nogal saai. Daarom besloten vier VWO-examenkandidaten een actie op te zetten voor het goede doel, als alternatief.

Anouk Albers, Michelle van Meer, Anne Aveskamp en Sam Akkersdijk zitten in de zesde klas VWO van de afdeling Thomas a Kempis van het Arentheemcollege. In de vakken economie en management en organisatie vonden zij genoeg aanknopingspunten voor een inzamelingsactie voor het goede doel. De begeleidend docent aarzelde wel even, maar gaf toch toestemming voor het ongewone project. Via één van de moeders kwam de stichting Care4Tina in beeld. Deze stichting ontfermt zich over kleine kinderen in China die worden geboren met een schisis, een hazenlip. Door de kinderen hieraan te opereren maken zij kans op adoptie en daarmee een beter toekomst.
Restaurant de Jonge Enkeling / De Schelp in Velp was bereid de meiden te helpen. Bijna tachtig vrienden en kennissen van het viertal kwamen naar het restaurant en betaalden 40 euro voor een diner, waarvan het grootste deel naar het goede doel gaat. Vrienden en vriendinnen van Anouk, Michelle, Anne en Sam werden ingeschakeld voor de bediening. Maar dit was nog niet genoeg. De vier organiseerden een veiling, waarvoor de winkeliers in Velp en Arnhem veilingstukken aanleverde. Onder de hamer van veilingmeester Bart van Meer gingen de stukken voor mooie bedragen van de hand. Aan het eind van de avond konden de examenleerlingen 5000 euro tellen. Van dit bedrag kunnen vijf kinderen worden geopereerd. Op de foto staan,van links naar rechts: Ellen Scholten en Elise Niels, van Care4Tina, Michelle en Sam, Tineke Mast van Care4Tina en Anne en Anouk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.