Nieuw bestuur gaat Boerderij Beekbergen redden

BEEKBERGEN – Na regen komt zonneschijn. Zo ziet het nieuwe bestuur de doorstart van de Boerderij in Beekbergen. Een jonge, nieuwe club gaat aan de slag om het jeugdcentrum weer nieuw leven in te blazen.

Het was een moeilijke periode voor de Boerderij. Dit najaar legde het bestuur haar taken neer. Er waren niet genoeg vrijwilligers om de boel draaiende te houden en ook de financiën zagen er niet rooskleurig uit. Toch lijken er betere tijden aan te breken. Een aantal nieuwe vrijwilligers heeft zich aangemeld om een nieuw bestuur te vormen. Tijdens twee ledenvergaderingen in februari zijn deze jongeren unaniem gekozen. Debby Engel wordt de nieuwe voorzitter. Joyce Hartgers neemt de functie van secretaris op zich. Daarnaast zijn er vier coördinatoren voor verschillende onderwerpen in het bestuur. Else Brink doet verhuur, Mario Jeths het onderhoud, Sven Scholten bekommert zich over evenementen en Lotte Bredewold heeft marketing in haar beheer. Een penningmeester ontbreekt nog. Het zestal geeft aan veel zin te hebben om De Boerderij er weer bovenop te krijgen.
Het is voor het nieuwe bestuur te kort dag om het traditionele Oranjefestival te organiseren. In plaats daarvan wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 april een Benefietfestival gehouden. Dit is vooral met het doel ervoor te zorgen dat de financiële positie van de Boerderij verbeterd wordt, zodat ook de rest van het jaar weer van alles georganiseerd kan worden. Het festival komt in het teken te staan van oud en nieuw. Er treedt een aantal oude bekenden op, maar ook nieuw talent is aanwezig. Wie dat precies zijn, blijft nog even een verrassing. De Koninginnedagfeesten gaan wel door, want, zo stelt het bestuur, ‘wat is De Boerderij zonder Koninginnedag en Vogelschieten?’. Sinds donderdag is er iedere week weer een Open Café in de Boerderij, vanaf 19.30 uur. Zie voor meer informatie
www.boerderijbeekbergen.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.