SP Rheden is klaar voor 2 maart

REGIO – Op woensdag 2 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de campagnes van bijna alle partijen zijn al goed op gang. Ook de afdeling Rheden van de SP is flink actief met deze campagne.

“Op 2 maart kunnen we met zijn allen naar de stembus voor de Provinciale Staten. De gekozen Provinciale Statenleden kiezen vervolgens in mei ook de leden van de Eerste Kamer. Deze verkiezingen zijn dus extra belangrijk, we kiezen niet alleen welke partijen van doorslaggevend belang zullen gaan worden in Gelderland op het gebied van natuur, openbaar vervoer en bijvoorbeeld jeugdzorg. Maar daarnaast kunnen we door deze verkiezingen ook invloed uitoefenen op het kabinet Rutte. De minister-president heeft zelf aangegeven dat 2 maart ook een test wordt voor zijn regering. De SP is voor zo’n test, maar dan wel als een duidelijk Pro-test! Wij kiezen voor de natuur, voor menselijk en sociaal en voor eerlijk delen. De afdeling is inmiddels druk bezig met alle activiteiten, zo worden er deze weken bij alle huizen een verkiezingsfolder in de bus gegooid, alle verkiezingsborden zijn beplakt en we zijn veel onder de mensen om met hen te praten over het belang van deze verkiezingen. Daarnaast zijn we als afdeling ook trots dat er drie Rhedense kandidaten op de lijst staan; Henk Molenaar (plaats 17), Jorine Dirks (plaats 24) en Lyan van Vliet (plaats 29) ” aldus Tamara Koppelaar, voorzitter SP Rheden.

Op maandag14 februari is de afdeling begonnen met de campagne-activiteiten. Op de stations Dieren, Rheden en Velp werden de treinreizigers uitgenodigd om te gaan stemmen. Onder het motto “Hebben wij een date op 2 maart?” werden aan alle fietsen valentijnshartjes gehangen.

Afgelopen zaterdag 19 februari stond er een verkiezingskraam van de SP in Dieren en Velp. Er werd allerlei campagnemateriaal uitgedeeld en de inwoners konden vragen stellen over de komende verkiezingen. In Velp kreeg het winkelend publiek, naast de bekende tomatensponsjes, ook een kopje tomatensoep aangeboden namens de SP. Ondanks het koude weer, waren veel mensen blij met de extra informatie en namen de verkiezingskrant mee naar huis om daar rustig door te lezen.

De komende week zal een aantal SP-ers aanwezig zijn op de weekmarkten in Dieren, Rheden en Velp. Op zaterdag 26 februari zal de afdeling wederom met een kraam op het Callunaplein in Dieren en op de Overtuin in Velp staan, zodat de inwoners ook dan nog de gelegenheid hebben om informatie te krijgen over de verkiezingen. In Dieren zal zaterdag 26 februari rond 11:50 de top-10 kandidaten van de SP voor de Provinciale Staten langskomen, in het kader van de campagnetour die zij die dag door een gedeelte van Gelderland maken. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om, onder het genot van een kopje tomatensoep, bij de kraam kennis te maken met de kandidaten. Campagneleider van de SP Gelderland Alex Mink: “Al onze afdelingen zijn al volop campagne aan het voeren en wij komen ze als kandidaten graag ondersteunen. Afgelopen jaren hebben we samen met onze lokale afdelingen hard gewerkt aan een menselijker en socialer Gelderland. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met onze afdelingen in Rheden, Arnhem en Zutphen actie gevoerd tegen het ombouwen van de IJssellijn tot een nieuwe Betuwelijn onder het motto “Laat de goederentrein varen”.”
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.