Lisanne der Nederlanden opnieuw naar NK met Alaska

EERBEEK – In het weekend van 19 en 20 februari werden de Gelderse Kampioenschappen dressuur verreden bij de paarden. Een aantal combinaties van HSV de Veluwezoom namen hieraan deel, zij kwamen allemaal tevreden thuis.

Lisanne der Nederlanden en Alaska presteerden afgelopen seizoen goed op de Gelderse Kampioenschappen en op de Nederlandse Kampioenschappen. Dit seizoen deed de combinatie het opnieuw goed op de Gelderse Kampioenschappen. In de klasse M2 werd de titel reserve kampioen binnengehaald, wat betekent dat Lisanne en Alaska eindigden op een tweede plaats, met een percentage van 67%. De combinatie is hiermee opnieuw afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen. Vorig seizoen werd hier een vierde plaats behaald.

In de klasse L1 zaten clubgenoten Simone Boesveld en Anjo van Dijk dicht bij elkaar in het eindklassement. Simone was heel tevreden over de proef die zij met Ability reed, want zij behaalde 187 en 191 punten, waar een zevende plaats bij hoorde. Anjo van Dijk werd achtste in deze klasse met haar paard Quando Quando. Zij behaalde 194 en 183 punten. In de klasse B deed Robin Bouwer mee met haar paard Charmed One, waar zij nog geen jaar op rijd. Voor haar jonge paard was het heel wat, alle indrukken van zo’n groot concours. Ondanks dat gedroeg hij zich tijdens de proef heel erg braaf, wat voor Robin, samen met de prachtige resultaten die zij samen met hem bij de selecties behaalden, genoeg was om tevreden terug naar huis te gaan.

Lotte Janssen startte tevens op de Gelderse Kampioenschappen, echter reed zij bij de pony’s in de discipline springen. Zij sprong hier samen met pony Britta een mooi rondje waar zij heel tevreden over was.

Daarnaast startten er een aantal combinaties van HSV de Veluwezoom bij de competitie van het Gelders Paard. In de klasse B startte Lindy Huytink met Blitz, Daphne Boesveld met Burley en Laura de Wild met Cicero. Lindy en Blitz, een combinatie die nog niet veel wedstrijden gereden heeft, reden een nette proef en gingen tevreden naar huis. Daphne en Laura mochten samen de derde prijs in ontvangst nemen, zij behaalde beide 187 punten. In de klasse L2 startte Lisa Gierman met Bling-Bling, samen kampioen in de klasse L1 binnen deze competitie, afgelopen seizoen. Ook deze competitiewedstrijd ging hen goed af. De combinatie behaalde tweemaal een eerste prijs.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.