Onderscheiding voor Eric Bakker

LAAG-KEPPEL – Eric Bakker uit Laag-Keppel heeft zondag een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst. Hij kreeg het lintje tijdens het European MixedTeam Championship Badminton.

Bakker heeft zich vooral ingezet op het gebied van de badmintonsport, zowel nationaal als internationaal. Zo was hij voorzitter van de commissie Wedstrijdwezen Oost van de Nederlandse Badminton Bond (NBB) en oprichter en bestuurslid van de Stichting ter Bevordering van Topbadminton. Tot op heden is hij lid van het landelijk bestuur van de NBB, voorzitter van de bondscommissie Wedstrijdwezen NBB, toernooidirecteur van bijna alle grote (inter)nationale badmintontoernooien die in Nederland plaatsvinden, zoals WK’s en EK’s, en ontwerper en bediener van het digitaal scoringssysteem tijdens Europese badmintontoernooien.
Daarnaast was Bakker zeven jaar lang penningmeester voor de peuterspeelzaal in Laag-Keppel en is hij nog steeds vrijwilliger bij het paardrijkamp voor gehandicapten bij Zandewierde en voorzitter van tennisclub de Drieslag in Hoog-Keppel.