Alsnog subsidie voor Nieuwjaarsduik Brummen

BRUMMEN – Zwemsportvereniging de Spreng krijgt alsnog subsidie voor de Nieuwjaarsduik, die op 1 januari plaatsvond in het Gat van Cortenoever. Het college van de gemeente Brummen wees een subsidieverzoek eerder af, maar de bezwaarschriftencommissie heeft geoordeeld dat dit besluit niet terecht was.

De Spreng vroeg eind vorig jaar bij de gemeente projectsubsidie aan om voor het eerst een Nieuwjaarsduik te organiseren in het Gat van Cortenoever. Deze aanvraag is destijds door het college van Burgemeester en Wethouders afgewezen, omdat men vond dat het evenement geen maatschappelijk belang heeft en dat het evenement ook zonder gemeenschapsgeld te financieren valt.
Hoewel dit laatste argument juist bleek, ook zonder de subsidie ging de duik door, was De Spreng het helemaal niet eens met het besluit van het college. De vereniging diende een bezwaarschrift in en werd door de commissie voor bezwaarschriften in het gelijk gesteld. De Spreng krijgt alsnog 750 euro subsidie.

De bezwaarschriftencommissie is van mening dat de subsidieaanvraag voldeed aan alle eisen, zoals deze in de subsidieverordening staan genoemd. Daarnaast vindt de commissie dat het college het besluit niet genoeg heeft gemotiveerd. Burgemeester en wethouders vonden de Nieuwjaarsduik ‘niet in belang van de Brummense gemeenschap’, maar konden dit niet goed genoeg beargumenteren. Dit terwijl de commissie vindt dat het evenement juist voor lokaal publiek is en dat het gezamenlijk vieren van het nieuwe jaar juist mensen verbindt.
Hoewel later bleek dat De Spreng ook zelf de nodige financiële middelen bijeen kon krijgen, heeft B en W volgens de commissie niet goed gemotiveerd waarom de zwemsportvereniging niet zelf in de kosten zou kunnen voorzien. Door de gebrekkige motivatie van het college, sluipt de Spreng door de mazen van het net en krijgt zo alsnog een financiële bijdrage.

Overigens zal dit de laatste keer zijn dat een vereniging op deze manier toch nog subsidie krijgt. Het college heeft eveneens besloten de subsidieverordening aan te padden en de mogelijkheid tot het verlenen van evenementensubsidie te schrappen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.