Kanaalbruggen in het voorjaar weer open voor zwaar verkeer

BEEKBERGEN – De Woudwegbrug, Scherpenbergerbrug en Klabanusbrug over het Apeldoorns Kanaal gaan naar verwachting voorjaar 2011 weer open voor zwaar verkeer. In november vorig jaar besloot het college van burgemeester en wethouders uit veiligheidsoverwegingen om de toen geldende aslastbeperking op de bruggen van 10 ton verder te beperken tot 5 ton.

De maatregel betekende dat zwaar verkeer omgeleid moest worden. Tijdelijke maatregelen gaan ervoor zorgen dat de aslastbeperking weer 10 ton kan worden.

Wethouder Rob Metz: “Met name voor het bedrijfsleven ter plaatse leverde dit overlast op: omrijden kost nu eenmaal geld. Bovendien waren de omleidingsroutes minder geschikt voor zwaar verkeer. Daarom heeft de gemeente opdracht gegeven te onderzoeken of een tijdelijke maatregel de bruggen snel weer geschikt kon maken voor zwaar verkeer. Zo’n maatregel is nu gevonden. Technisch bleek het mogelijk om de betonnen dragende delen van de brug te ondersteunen met een constructie van stalen balken. Het is wel een tijdelijke maatregel. We gaan kijken of vanaf 2012 elk jaar een brug definitief kunnen renoveren. Dat zal in de Voorjaarsnota duidelijk worden.”

In januari heeft het college ingestemd met de tijdelijke oplossing. De uitvoering van de werkzaamheden is gepland vanaf half maart. Het werk zal aan iedere brug drie tot vier dagen in beslag nemen. Tijdens deze dagen zal iedere brug één dag volledig worden afgesloten. Op de andere dagen kan het verkeer gewoon doorgang vinden. Op dit moment is nog niet aan te geven op welke dag de afsluitingen zullen plaatsvinden; dit zal op de dag zelf met borden worden aangegeven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.