Echtpaar Valentijn 60 jaar getrouwd

VELP – Donderdag 17 februari was het 60 jaar geleden dat het echtpaar Valentijn-Vermaas in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden bracht hun een bezoek in Velp en overhandigde het bruidspaar een mooie bos bloemen en een boekje over de gemeente.

De heer Valentijn komt uit Helmond, waar hij op 1 oktober 1924 is geboren. Mevrouw Valentijn-Vermaas is op 25 augustus 1924 in Huissen geboren. Het echtpaar ontmoette elkaar in 1944 in Maarsbergen. Mevrouw Valentijn was daar in de oorlogstijd tijdelijk ondergebracht. Na de bevrijding is mevrouw Valentijn met haar familie teruggegaan naar Huissen en de heer en mevrouw Valentijn verloren elkaar uit het oog.
Uit het oog, maar niet uit het hart; zo bleek toen meneer Valentijn bij de gemeente Huissen het adres van mevrouw Valentijn opvroeg. Hij stuurde haar een brief en zo bloeide de liefde op. In 1951 trouwden ze; op 17 augustus voor de wet en op 20 juni voor de kerk. Na het huwelijk gingen zij samen in De Steeg wonen en later verhuisden ze naar Velp. Met veel plezier wonen ze nog steeds in Velp, in een seniorenappartement.
Het echtpaar kreeg vijf kinderen en heeft zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ieder jaar op 20 juni, de datum dat het echtpaar voor de kerk trouwde, viert de hele familie Valentijndag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.