Intakes voor werk op Werkplein Doetinchem

DOESBURG / BRONCKHORST – Onder de naam Bromodo gaan de gemeenten Bronckhorst, Montferland en Doesburg samenwerken op het gebied van intakes voor werk. Voorheen vonden deze intakegesprekken plaats op de verschillende gemeentehuizen, vanaf 1 maart kan dit op het Werkplein in Doetinchem.

De intakegesprekken vinden dan direct plaats na het gesprek met het UWV. Medewerkers van de gemeenten zijn op het Werkplein aanwezig om de intakegesprekken af te nemen. Op het Werkplein zitten verschillende reïntegratiebedrijven, Jouw Unit, het leerwerkloket en het UWV. Doel is om mensen, die direct bemiddelbaar zijn voor een baan of scholing, meteen in contact te brengen met één van deze baanaanbieders of –bemiddelaars. Inwoners van de gemeenten voor wie het moeilijker is snel een (nieuwe) baan te vinden, worden wel meteen na de intake doorverwezen naar de gemeente voor een uitkering en een begeleidingstraject naar werk.