Nieuwe bus Happy Dus Day

EERBEEK – Ze hadden hem al al een tijdje, maar woensdagochtend werd de nieuwe touringcar van Happy Bus Day uit Eerbeek officieel gepresenteerd. Reclamebedrijf RTNL uit Dieren verzorgde de opvallende bestickering van de nieuwe bus, naar een ontwerp van grafisch ontwerper Marco Versteeg. Burgemester Niels Joosten van Brummen overhandigde de sleutels aan Fred van der Veen van de Stichting Happy Bus Day.

Het begon allemaal in 2003. Vijf Eerbeekse ondernemers besloten, feitelijk als een geintje, het busrijbewijs te halen. Hoefden ze niet steeds met verschillende auto’s ergens naar toe…

Het geintje werd serieus toen één van de mannen de daad bij het woord voegde en de eerste rijles besprak. En na bijna een jaar hadden de vijf hun rijbewijs gehaald en alle bijbehorende theoretische examens succesvol afgelegd. En in dat jaar was ook het idee van de Happy Bus Day ontstaan; een touringcar die voor het goede doel kon worden ingezet.

Sindsdien rijden Casper Heine, Fred van der Veen, Wierd Jansen, Hans van Kerkhof en Hein Reusken met enige regelmaat een bus vrijwilligers naar een uitstapje. In 2004 werd de stichting opgericht en de eerste bus aangeschaft, media vorig jaar werd een nieuwere bus gekocht.
Intussen hebben al tientallen gezelschappen gratis en geheel verzorgd gebruik kunnen maken van de bus, die door sponsors op de weg gehouden wordt. Vrijwilligers van bijvoorbeeld de Zonnebloem of een Hospice, de begeleiders van Ome Joops Toer of Dierenpark ’t Goor maakten een uitstapje met de bus. Maar ook reed de Happy Day Bus voor Roparun en de Kinder Vakantiespelen.

www.happybusday.nl

Meer foto's