Scholen kleine kernen worden opgeknapt

BRUMMEN – De basisscholen in de kleine kernen van de gemeente Brummen worden dit jaar opgeknapt. De gemeente steekt maximaal vier ton in renovatie van de Isings, de Vossestaart en de Rietgors.

De scholen in de kleine kernen zijn alle drie toe aan een opknapbeurt. De Vossestaart in Hall heeft een renovatie het hardst nodig. Voormalig directeur René Bakker heeft veelvuldig om aandacht voor de staat van het schoolgebouw gevraagd en het lijkt erop dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen. Hoewel het renovatieplan wel is afgeslankt in verband met de financiële situatie van zowel de gemeente als de stichting Archipel, en dat geldt voor alle drie de scholen, wordt er nu eindelijk iets gedaan aan het verouderde pand.
Het noodlokaal wordt vervangen door een permanent lokaal, zodat er voldoende ruimte is voor alle leerlingen. De toiletten worden gerenoveerd en de personeelsruimten aangepast. Daarnaast komt er een brand- en ontruimingsinstallatie. Ook wordt binnen opnieuw geschilderd. De gemeente trekt 250.000 euro uit voor de Vossestaart in Hall. Voor de Rietgors in Leuvenheim is bijna 90.000 euro beschikbaar gesteld. Hiervoor worden de toiletblokken opgeknapt en de CV-ketel vervangen. Er moeten nieuwe binnendeuren komen, evenals nieuwe vloerbedekking en een brand- en ontruimingsinstallatie. Tot slot zijn er aanpassingen nodig aan de Isingsschool in Empe. Hiervoor trekt de gemeente bijna 60.000 euro uit. Ook hier zijn de toiletten aan een renovatie toe. Er moet hier ventilatie worden aangebracht in de computerruimte en krijgt het speellokaal een nieuwe vloer. Daarnaast moet ook hier het schilderwerk opnieuw worden gedaan.
In de drie scholen zijn al diverse aanpassingen gedaan op het gebied van een beter klimaat op de school. In het kader van het project Frisse Scholen heeft de gemeente subsidie gekregen voor onder andere het aanbrengen van dubbel glas, betere isolatie en mechanische ventilatie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.