Hoekstra adopteert twee lammetjes

RHEDEN – De eerste lammetjes zijn al een tijdje geboren, maar zaterdag bezocht Lodewijk Hoekstra, tuinman voor het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin, de Schaapskooi in Rheden om het eerste lammetje te adopteren. Dat was in Rheden niet één lammetje, maar een tweelinglam.

Samen met zijn vrouw Kristel en kinderen Diese en Mels knuffelden zij de pasgeboren lammetjes in de kooi. Na de overhandiging van de lammetjes door de herders mocht Hoekstra de tweelinglammetjes een naam geven. Na niet al te lang denken, gaf hij ze da namen Mini en Mia. Na het bezoek werden de lammetjes weer terug gezet bij hun moeder. Het gaat namelijk om een financiële bijdrage. Natuurlijk krijgt de tuinman en zijn wel een geboortekaartje van de lammetjestweeling.
Natuurlijk mag iedereen op kraambezoek komen, maar de moederschapen en lammetjes moeten nog regelmatig rusten en moeten verzorgd worden. Tijdens de kraamperiode zijn er daarom aangepaste bezoekmogelijkheden. Doordeweeks is iedereen van harte welkom om de pasgeboren lammetjes te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Scholen en andere groepen kunnen op afspraak een kijkje komen nemen. Op lammetjesdag, 27 maart, krijgt het Nederlandse publiek de kans om een lammetje te adopteren. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.