330 lopers, liepen de Beekloop

LEUVENHEIM – Onder ideale weersomstandigheden werd zondag voor de zesde maal de Leuvenheimse Beekloop gehouden. “Het zachte weer zorgde er mede voor dat er 330 deelnemers aan de start verschenen voor de verschillende afstanden; een recordaantal”, aldus Carol Nieuwenhuis van Loopgroep Leuvenheim, organisator van de loop

De bloemen voor de winnaars gingen voor de 2,5 kilometer bij de meisjes naar Ilse Holtkamp, terwijl bij de jongens Niek Wouters als eerste finishte. De 7,5 kilometer werd bij de dames gewonnen door Famke Meulenberg en de winnaar bij de heren was, evenals in 2010, Mark Groeneweg.De 15 kilometer was een prooi voor Els Moorman en haar partner Marco Rutgers mocht bij de mannen de bloemen in ontvangst nemen. Na afloop was er voor iedere deelnemer een tasje met inhoud en natuurlijk de inmiddels bekende erwtensoep.
De totale voorlopige opbrengst is 6300 euro, inclusief de sponsoractie van de schooljeugd. Eén van de goede doelen was een speeltoestel voor de kinderen van OBS de Rietgors. Speciaal voor dit doel kon de schooljeugd zich laten sponsoren voor de te lopen 2,5 kilometer. Dit initiatief heeft ruim 1300 euro opgebracht. “Een geweldig resultaat van deze jeugdige deelnemers”, aldus Nieuwenhuis. De Werkgroep herinrichting scchoolplein ontving zondag een cheque van 3800 euro en namens de Stichting Cocin Mangu Nigeria nam Dr. A. van de Venis een cheque ter waarde van 2500 euro in ontvangst. – Foto Han Uenk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.