Quinty Hillebrand tevreden huiswaarts na GK

EERBEEK / VOORTHUIZEN – Afgelopen weekend gingen de Gelderse Kampioenschappen indoor van start. Op deze dagen kwamen de pony’s aan start in de dressuurring en de paarden in het springparcours. Volgend weekend zal dit andersom zijn.

Quinty Hillebrand, amazone van HSV de Veluwezoom uit Eerbeek, vertrok met Cera naar Voorthuizen voor het kampioenschap dressuur in de klasse L2. Cera gedroeg zich voorbeeldig en liep een nette proef. Quinty en supporters waren dan ook hartstikke tevreden, zeker gezien de tijd dat de combinatie in de klasse L2 start. De proef werd beloond met een gemiddelde van 61,67%, waarmee de amazone en haar pony op de zevende plaats eindigden. Bibi Sturing zou ook naar de Gelderse Kampioenschappen gaan met pony Joep, helaas bleek deze startplaats onterecht toegekend te zijn aan deze combinatie waardoor ze uiteindelijk thuis moesten blijven. Een fikse teleurstelling, maar met vijf kampioenschappen achtereenvolgend in iedere klasse en een reserve kringkampioenschap dit seizoen absoluut geen reden om minder trots te zijn.

In Hengelo (Gelderland) kwam Remke Kwant aan start in de klasse L1 dressuur met haar paard Bradley. In de training gaat het de laatste tijd een stuk beter en dat blijkt ook uit de wedstrijdresultaten. Dit weekend overtrof Remke haar eigen verwachtingen door een eerste en een tweede prijs binnen te halen onder alle L1 en L2 combinaties van die dag. Zij behaalde met Bradley maarliefst 196 en 194 punten en liep hierdoor nog de rest van de middag, terecht, te stralen op stal.

Fleur Louwe, was niet minder vrolijk dan haar stalgenote Remke die dag. Zij ging afgelopen zaterdag met de jonge pony Cisko naar Zevenaar om te starten in de klasse B dressuur. Cisko is nog jong en dus onervaren, maar liet dit niet merken. Hij liep twee keurige proeven waar Fleur al heel erg tevreden mee was. Dit bleek terecht te zijn, beide proeven werden beloond met een winstpunt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.