CDA langs IJssellijn

REGIO – Met de stoptrein hebben CDA politici een bezoek gebracht aan de dorpen Velp, Rheden, Dieren en Brummen.
Prof. dr. Jan Jacob van Dijk, CDA lijsttrekker voor Gelderland en Albert Schol verkeersspecialist CDA Staten, e.a. hebben geanimeerd met reizigers en uitgenodigde belangengroepen van gedachten gewisseld over de extra goederen vervoer over de IJssellijn en vordering met de Traverse.
“Onaanvaardbaar” zei van Dijk, dat de gevolgen van spoorboekloos rijden in de Randstad afgewenteld worden op onze inwoners. Lokaal fractievoorzitter Bert de Boer vindt dat ook en in de Rhedenseraad is daar ook geen verschil van mening over. Al jaren is hij bezig de CDA Staten – en 2e kamerfractie hiervan te overtuigen en met succes. Ook als Rhedens afgevaardigde (8 jr.) in de Stadsregioraad Arnhem-Nijmegen heb ik geen moment voorbij laten gaan om hier de aandacht op te vestigen. Tom Luderer van RONA stelde heel helder dat dit spoor de toename niet aankan. Bea Lanting en Andreas de Weijer kwamen voor de Traverse, de doorstroming van verkeer moet snel verbeteren. Ze vinden net als de Boer dat het wachten daarop te lang duurt.
De aansluiting van de Betuweroute op het Duitse spoor is van cruciaal belang. Deze week zijn er gesprekken geweest tussen CDU en CDA politici in Emmerich. Snelle en goedkope oplossingen zijn niet voorhanden. Maar de situatie is nijpend, zeker als het goederenvervoer over de Betuwelijn zal toenemen. Beide partijen zullen grote druk uitoefenen op de Bondsregering en Rijksoverheid om op korte termijn met concrete oplossingen te komen. Alle alternatieven zullen besproken en onderzocht moeten worden, waarbij snelheid geboden is. Uitstel is onaanvaardbaar
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.