Wegverbreding A12 Waterberg – Velperbroek

VELP – Rijkswaterstaat start woensdag 16 februari met de voorbereidende werkzaamheden voor de Wegverbreding A12 Waterberg – Velperbroek. De komende jaren wordt op dit traject de weg in beide richtingen verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken (plus vluchtstroken) om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren. Kapwerkzaamheden zijn nodig om ruimte te maken voor de wegverbreding. Uiterlijk in 2014 zijn de wegverbredingswerkzaamheden gereed.

Vanaf aanstaande woensdag starten de kapwerkzaamheden bij knooppunt Waterberg, vanaf hier wordt aan beide zijden van de A12 richting knooppunt Velperbroek gewerkt. Naar verwachting zijn deze kapwerkzaamheden medio maart afgerond. In totaal gaat het om circa 8,4 hectare min of meer aaneengesloten bosgebied en circa 320 individuele bomen. De bomen worden bovengronds afgezaagd, de stronken blijven voorlopig in de grond. De werkzaamheden vinden overdag op doordeweekse dagen plaats tussen 07.00 en 18.00 uur.

Herbeplanting
Langs de verbrede A12 tussen Waterberg en Velperbroek worden tijdens en na uitvoering van de verbredingswerkzaamheden nieuwe bomen geplant. Niet alle te herplanten bomen kunnen een plaats krijgen langs de A12, de resterende bomen (maximaal 2,5 hectare) zullen op een andere locatie komen.

Knelpunten aanpakken
Het project A12 Waterberg – Velperbroek is onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht van betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten is uiterlijk in mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan zijn uiterlijk in mei 2011 afgerond. Inmiddels is bij 24 projecten de schop de grond ingegaan. Vijf trajecten zijn al geopend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.