Sport- en recreatiecentrum op oude zwembadterrein is meer dan welkom

DIEREN / DE STEEG – Louis en Marga Hendriks, eigenaren en exploitanten van Sportvilla Lomar in Dieren, hebben grootse plannen om een sport- en recreatiecentrum te laten bouwen op het oud zwembadterrein aan de Admiraal Helfrichlaan. De gemeente Rheden omarmt het plan.

Als het plan uitgewerkt wordt, dan gaat Louis Hendriks er 2500 vierkante meter op vooruit. “Die ruimte heb ik zeker nodig. Nu trainen er 1400 mensen op 500 vierkante meter. Je kunt je voorstellen hoe dat eruit ziet; een enorme krapte. De huidige locatie voldoet ook niet meer aan de normen van deze tijd; denk bijvoorbeeld aan de ventilatie. Bovendien staat de Sportvilla er sinds 1982 en is in die tijd drie keer verbouwd. Het is nu tijd voor een nieuwe locatie,” aldus Louis.
Het wordt een miljoenenproject, maar dan heb je ook wat. Hendriks: “Het pand komt op precies dezelfde locatie als het voormalige zwembad en bestaat uit twee lagen. De onderste verdieping komt voor een deel onder de grond. Op de bovenste etage komt een fitnessplein, een ruimte met horeca, fysiotherapie van der Endt krijgt ook een ruimte, er komt een aerobiczaal en een aparte danszaal en natuurlijk mag de fitnessruimte niet ontbreken. Deze heeft een gescheiden kracht- en cardiozaal en in het midden staat een gebouwtje waar bijvoorbeeld testen kunnen worden uitgevoerd”. Op de benedenetage komt een zwembad van 20 bij 8 meter en 2 meter diep, een droge en een natte kleedruimte, een wellnesruimte met vier soorten sauna’s, een relaxruimte en een massageafdeling, een ruimte met een dojovloer voor onder andere de judosport en een circuittrainingsruimte.
De gemeente Rheden is erg enthousiast over de plannen. “Een zwemgelegenheid is natuurlijk zeer welkom in Dieren en het voormalige zwembadterrein is een prima plek voor dit plan”, aldus wethouder Ron König. Tot op heden konden scholen en recreatieve zwemmers niet meer in Dieren zwemmen; als dit sportgebouw er komt kan dat wel weer. Louis Hendriks wil als het gebouw klaar is, samen met de gemeente projecten opzetten. “Daarbij kan men denken aan zwemlessen en activiteiten voor ouderen”, aldus Hendriks. Op het terrein komen 40 parkeerplaatsen.
De sportactiviteiten van judo, karate en taekwondo die nu plaatsvinden in een gymzaal van Theothorne zullen meeverhuizen naar de nieuwe locatie. In het gymzaaltje in Theothorne wil Hendriks uitbreiden met boksactiviteiten. Ook is Hendriks van mening dat hij samen met activiteitencentrum Polysport samen dingen kan aanbieden. “Zij verhuren blokhutten en biedt welness aan. Dat is goed te combineren,” aldus Hendriks. Patrick Peters, eigenaar van Polysport, sluit zich hier helemaal bij aan. “Hij is van harte welkom. We bijten elkaar niet; we hebben een andere doelgroep. Maar ik zie zeker mogelijkheden om samen te werken en om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Laat maar komen; het gat hiernaast ziet er nu ook niet uit”.
Hendriks is blij met deze positieve reacties. Woensdag 16 februari is er van 19.30 tot 21.00 uur een inloopavond voor geïnteresseerden en omwonenden. Vanaf 20.15 uur houdt Hendriks een presentatie met een toelichting op de plannen. Vanaf 17 februari ligt het bestemmingsplan zes weken ter inzage. Zonder ingewikkelde procedures, kan na de zomer met de bouw begonnen worden. De rol van de gemeente in dit plan is het bestemmingsplan en het verlenen van de bouwvergunningen. 

Bron perspectieven: Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.