Leerlingen werken op ’t Haagje

EERBEEK – Op de plaats waar tot voor kort de Beekkerk stond, verrijzen nu woningen en appartementen. Sander Zwarts uit Eerbeek is één van de leerling-timmerlieden die meewerken op de bouwplaats.

In de zomer van vorig jaar is het bouwproject aan ’t Haagje van start gegaan. Er wordt hier gewerkt aan de bouw van zeventien woningen, waarvan zes appartementen. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Nikkels uit Twello, in opdracht van Sprengenland Wonen. Nikkels is een erkend leerbedrijf, wat inhoudt dat op de bouwplaats leerling-metselaars en –timmerlieden worden opgeleid. “Wij doen dit vanaf de jaren zestig. We hebben op bijna al onze werkplaatsen ook ruimte voor de jeugd. Dat is niet zomaar iets, want je moet zorgen voor voldoende leermeesters en je moet jongeren de gelegenheid geven zelf iets op te pakken en in de praktijk te leren. Dat kan niet bij ieder bouwbedrijf”, aldus Harrie Klunder van Nikkels.
Het project aan ’t Haagje is al de negentigste leerlingbouwplaats van Nikkels en dat werd donderdag in het zonnetje gezet. Wethouder Frans Bruning van de gemeente Brummen mocht een herdenkingsplaquette in de muur zetten. Hierbij werd hij geholpen door Sander Zwarts. Hij werkt nu een jaar bij Nikkels. Voor hem als inwoners van Eerbeek is het bijzonder mee te mogen werken aan dit bouwproject in zijn eigen woonplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.