Hotel de Roskam heropend

RHEDEN – Santé, Bonheur, Champagne! Hotel de Roskam in Rheden is donderdag feestelijk heropend met confetti en champagne. De deelnemers aan het televisieprogramma Hotel de Toekomst toonden met trots het resultaat van hun renovatiewerkzaamheden.

Brian, Jan, Jeannette, Patty, Peter, René, Rik en Raquel waren allemaal langdurig werkloos toen zij zich inschreven voor het programma Hotel de Toekomst. In ruim tien weken hebben zij een oud deel van de Rhedense Roskam opgeknapt en horecatrainingen gevolgd en als beloning hebben zij een contract aangeboden gekregen bij één van de Sandton Hotels, waar de Roskam deel van uitmaakt. Presentator Martijn Krabbé legt uit waar Hotel de Toekomst over gaat: “Het is een programma over het geven en pakken van nieuwe kansen. Mensen zonder werk hebben het gevoel dat zij buiten de maatschappij staan. Ze voelen zich vaak nutteloos, of een profiteur omdat zij een uitkering krijgen, waar ze zelf ook jaren aan hebben meebetaald. Deze heropening is het eind van ons programma, maar het begin van de toekomst voor onze kandidaten.”

Paul de Krom, staatssecretaris van Sociale Zaken enWerkgelegenheid, was bij de heropening aanwezig. “Deze mensen hebben keihard gewerkt en heel veel geleerd. Ze hebben laten zien dat ze graag willen werken: het is niet niks om drie maanden huis en haard te verlaten, maar ze kregen een kans en pakten deze. Ze hebben gevochten om aan de uitkering te ontsnappen. Als je werkloos bent, merk je pas hoe belangrijk een baan voor je is. Het geeft structuur, een sociaal leven, verantwoordelijkheden en een voldaan gevoel. Eigenlijk is heel Nederland één groot Hotel de Toekomst: het ligt vol kansen met mensen die willen en bedrijven die kunnen.”

Aan De Krom, burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden en directeur Gui de Vries de eer om de officiële handeling te verrichten. Met de onthulling van een mooi spandoek en het knallen van confetti en champagnekurken is Hotel de Toekomst afgesloten. De kandidaten gaan op weg naar hun nieuwe banen, Hotel de Roskam heeft een aantal schitterende kamers gekregen en een nieuw terras. Over enkele weken is ook het zwembad gerenoveerd.
 

Meer foto's