Experts zeggen nee tegen IJssellijn

REGIO – Verdere toename van het goederenvervoer over de IJssellijn is niet wenselijk en niet realistisch over het bestaande spoor. Dat is de conclusie van een expertmeeting, die onlangs werd georganiseerd door D66 Gelderland.

In het Bezoekerscentrum in Rheden kwamen vertegenwoordigers bijeen van EVO, TLN, BCTN en Buck Consultants. Zij gaven hun visie op de plannen voor toename van goederenvervoer over de IJssellijn. Zij bevestigden het idee dat bij velen leeft: het is niet reëel om de IJssellijn voor goederenvervoer te gebruiken. Men zou juist moeten inzetten en investeren in multimodaal goederenvervoer. Vervoer over water, het beter benutten van de Betuweroute en een Euregionale benadering vormen volgens de experts kansen voor de regionale economie om de toename van het goederenvervoer op te vangen.
De bijeenkomst werd georganiseerd door D66 Gelderland. Deze partij is ervan overtuigd dat het kabinet eerst het spoorboekloos rijden bedacht en daarbij de gevolgen vergat. D66 is tegen uitbreiding van goederenvervoer over de IJssellijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.